Η συνταγή της αλατοζύμης
½ κούπας αλάτι
½ κούπας νερό
1½ κούπας αλεύρι
Ανακατεύω το αλάτι με το αλεύρι και προσθέτω το νερό.
Ζυμώνω και μετά πλάθω .
Ψήνω σε ζεστό φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 15-20
λεπτά ανάλογα με το πάχος της κατασκευής
(καλό είναι να την σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο).
Μπορούμε να χρωματίσουμε τη ζύμη πριν το ψήσιμο
ανακατεύοντας την με τέμπερα ή να τη χρωματίσουμε μετά το ψήσιμο με ακρυλικά
χρώματα.
Μην ξεχνάτε η τρύπα στο στεφάνι γίνεται πριν το ψήσιμο.
Ανυπομονούμε να δούμε τις κατασκευές
σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΗ
ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΡΤΑ
Παιδιά , να κάποιες ιδέες για να φτιάξετε τη
δική σας κάρτα για τη γλυκιά σας μανούλα!!!!!!!!
Περιμένουμε να μας τις
δείξετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου